Obavezno probajte: Piletina sa kikirikijem

po Vasa Kuharica

Niko ne može da ospori fenomenalan ukus dobro pripremljenih pilećih fileta, ali kada po želite malo da osvježite svoju trpezu, najlakši način je da to učinite sa malo kikirikija i soja sosa.

Sastojci za 4 osobe:

700 g pilećeg filea

100 g neprženog kikirikija

2 kašičice karija

2 kašičice soja sosa

1 kašika začinskog bilja

ulje

Priprema preliva:

Stavite krpu preko kikirikija i dobro ga zdrobite. U usitnjeni kikiriki dodajte soja sos i kari i promiješajte.

Priprema:

  1. Začinite piletinu začinskim biljem ili je posolite.
  2. Premažite pleh uljem ili maslacem.
  3. Pospite piletinu pripremljenim prelivom. Pecite piletinu u rerni na 220 stepeni do 20 minuta.
  4. Jelo se služi toplo, a kao prilog dodajte rižu, najbolje je da to bude integralna.

 

 

Preporučujemo