Sastojci:
500 g mljevenog keksa,
300 g šećera,
300 g neslanog kikirikija,
250 g margarina,
150 g čokolade za kuhanje,
oblatna.
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje,
4 kašike ulja.
Priprema:
1. Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
2. Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
3. Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa kašikom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
4. Kolač spremite u frižider da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
5. Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.