Oblatne s čokoladom i kikirikijem za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g mljevenog keksa,

300 g šećera,

300 g neslanog kikirikija,

250 g margarina,

150 g čokolade za kuhanje,

oblatna.

Glazura:

150 g čokolade za kuhanje,

4 kašike ulja.

Priprema:
1. Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
2. Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
3. Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa kašikom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
4. Kolač spremite u frižider da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
5. Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.

Preporučujemo