Ako ste u nedoumici koju poslasticu pripremiti za svoje najmilije, onda je domaća štrudla sa kruškama idealno rješenje.

Fina, prhka i zdrava poslastica, napravite je u samo nekoliko jednostavnih koraka.

Potrebno je:

  • 9 tankih kora,
  • 3 veće kruške,
  • 3 kašičice smeđeg šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • sušene brusnice,
  • blanširani bademi narezani na listiće,
  • 2 kašičice Maraschina,
  • 1 kašičica cimeta,
  • pola šoljice mješavine otopljenog maslaca i mlijeka,
  • maslac.

Priprema:

Kruške ogulite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer, brusnice, bademe, cimet i Maraschino. Sve promiješajte.

Dvije kore stavite jednu na drugu i namažite mješavinom maslaca i mlijeka. Stavite trećinu smjese i opet prekrijte korom. I tu koru namažite mješavinom maslaca i mlijeka.

Napravite rolat, i preostale kore filujte na isti način. Pleh namažite maslacem i stavite na njega štrudle. Na svaku štrudlu stavite nekoliko listića maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.