Vlasnici kafića i restorana znaju da popularnost na društvenim mrežama može biti više od pola posla, a Kinezi marljivo smišljaju nove ideje kako bi zainteresirali goste.
Nakon duginih boja ili šljokica na omiljenim napicima, jedan od novih trendova su kafa ili čaj sa šećernom vatom.
Taj se slatkiš može naći kao dekoracija finim napicima širom Azije, ali i kao kiša slatkih kapljica koje se spuštaju u šoljicu.
Šangajski kafić Mellower Coffee uz kafu poslužuje čitavu konstrukciju koja može držati oblak šećerne vate. Slatka mala kiša, kako su nazvali kafu sa slatkim oblakom je zanimljiv koncept, ali da biste se uhvatili ukoštac s tom poslasticom potrebno je uprljati prste – a najčešće i šoljicu, stol, odjeću…
Oni koji su imali priliku iskusiti ljepljivu šangajsku kišu kažu da za taj slatkiš treba imati toleranciju na nered. Sudeći prema objavama na Instragramu slatka mala kiša doista izgleda spektakularno.