Od zrelih banana, meda i jogurta ispecite slatki hljeb

po Senan Dervisevic

U ovaj slatki hljeb stavlja se vrlo malo šećera jer banane koje se koriste moraju biti izrazito mekane i što zrelije, a takve banane su same po sebi slatkaste.

Slatki hljeb od banane i Nutelle

Sastojci: 280 g brašna, 100 g smeđeg šećera, žlica meda, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, 3 zrele banane, 1 grčki jogurt, 2 jaja, pola šalice ulja, 1 burbon vanilin šećer, pola žličice cimeta, 4 žlice Nutelle

Priprema: Zagrijte pećnicu na 170°C. Kalup za kruh premažite maslacem pa obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sol, burbon vanilin šećer i cimet. Banane zdrobite u pire pa ih miksajte s jogurtom, jajima i uljem. Dodajte suhe sastojke nekoliko puta i miješajte ručno sa spatulom dok se ne sjedini.

Zatim Nutellu zagrijte kratko u mikrovalnoj ili na laganoj vatri, samo da omekša. Ulijte polovicu smjese od banane u kalup, prošarajte polovicom Nutelle pa dodatno prožmite smjese tankim nožem. Dodajte ostatak smjese od banane i Nutellu te opet prožmite nožem. Pecite 50-60 minuta. Provjerite čačkalicom. Ostavite da se malo ohladi pa izvadite iz kalupa.