Sastojci:
300 g tamne čokolade,
3 jaja,
oko 55 g šećera,
1 kašika kakaa u prahu,
300 ml slatkog vrhnja,
malo narendane čokolade za ukras.
Priprema:
1. Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na laganoj vatri. Kada se rastopila, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
2. U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte oko 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
3. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
4. U posebnu zdjelu izmiksajte šlag. Kada je gotov, kašikom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu i rukom sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu.
5. Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u frižideru barem sat vremena. Izvadite oko 15 minuta prije serviranja. Po želji ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.