Odličan izbor: Roastbeef u ogtaču od bibera

po Vaša Kuharica

Sastojci:

3 kašike crnog bibera,

2 kašike zrna korijandera,

1,2 kg roastbeefa,

so,

4 kašike maslaca,

1 glavica zelene salate,

1 crvena paprika,

1 tikvica,

1 vezica vlasca,

1 dinja,

100 ml soka od narandže,

3-4 kašike sirćeta,

1 kašika senfa,

šećer,

biber,

3 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

  1. Smrvite zrna bibera i korijandera. Meso posušite te otklonite masnoću i žilice. Potom meso posolite, uvaljajte u mješavinu zrna te ih pritisnite na meso.
  2. Rernu zagrijte na 140 stepeni. Meso pržite u posudi za pečenje na maslacu sa svih strana 8-10 minuta. Potom ga pecite 35 minuta u rerni.
  3. Salatu operite i očistite, a potom listove narežite na trake. Papriku operite, prerežite i očistite. Tikvicu operite, očistite te oboje narežite na kockice.
  4. Vlasac operite, protresite te narežite na kolutiće. Dinju prerežite, očistite pa narežite na komade. Pomiješajte sok od narandže, sirće, senf, so, šećer, biber i ulje.
  5. Potom to pomiješajte s tikvicom i paprikom. Dodajte dinju salati te promiješajte. Pospite vlascem. Meso narežite na kriške pa poslužite sa salatom.

 

Preporučujemo