Sastojci:
3 kašike crnog bibera,
2 kašike zrna korijandera,
1,2 kg roastbeefa,
so,
4 kašike maslaca,
1 glavica zelene salate,
1 crvena paprika,
1 tikvica,
1 vezica vlasca,
1 dinja,
100 ml soka od narandže,
3-4 kašike sirćeta,
1 kašika senfa,
šećer,
biber,
3 kašike maslinovog ulja.
Priprema:
- Smrvite zrna bibera i korijandera. Meso posušite te otklonite masnoću i žilice. Potom meso posolite, uvaljajte u mješavinu zrna te ih pritisnite na meso.
- Rernu zagrijte na 140 stepeni. Meso pržite u posudi za pečenje na maslacu sa svih strana 8-10 minuta. Potom ga pecite 35 minuta u rerni.
- Salatu operite i očistite, a potom listove narežite na trake. Papriku operite, prerežite i očistite. Tikvicu operite, očistite te oboje narežite na kockice.
- Vlasac operite, protresite te narežite na kolutiće. Dinju prerežite, očistite pa narežite na komade. Pomiješajte sok od narandže, sirće, senf, so, šećer, biber i ulje.
- Potom to pomiješajte s tikvicom i paprikom. Dodajte dinju salati te promiješajte. Pospite vlascem. Meso narežite na kriške pa poslužite sa salatom.