Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Odresci od karfiola

po Vasa kuharica 19/10/2021
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Želite li savršeno ispeći odreske od karfiola, važno je pripremiti za termičku obradu komade iste veličine. Posebnu dubinu okusa dobit ćete ako prvo odreske ispečete u rerni prekrivenoj folijom, a potom ih zapečete na roštilju ili gril tavi.

Sastojci: 2 glavice karfiola, 60 ml povrtnog temeljca, 2 kašike rastopljenog maslaca, pola kašike šećera, prstohvat čili pahuljica, so po želji. Za maslac od limuna: 2 kašike rastopljenog maslaca, 1 kašika konzerviranog limuna, 1 kašičica bademova brašna.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Očistite karfiol i narežite je na odreske debljine oko 5 centimetara.
3. Položite odreske na lim za pečenje.
4. Pokapajte odreske s povrtnim temeljcem i rastopljenim maslacem.
5. Začinite sa šećerom, čili pahuljicama i solju.
6. Prekrijte odreske s aluminijskom folijom.
7. Pecite u rerni dok ne omekšaju, otprilike 20 do 30 minuta.
8. Pomiješajte sve sastojke za maslac od limuna.
9. Kad odresci omekšaju premažite ih maslacem od limuna te zapecite sa svake strane par minuta na roštilju ili gril tavi.

KarfiolmaslacŠećerso

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh