Sastojci: 1 kg tune (narezane na odreske).
Za marinadu: pola litra vode, 50 ml jabukovog sirćeta, biber u zrnu, lovorov list, 2 kašičice biljnog začina, so, 2 grančice ruzmarina, 1 limun, 100 ml maslinovog ulja.
Priprema:
1. Odreske tune operite, očistite od kožice i pažljivo odstranite kost. Kuhajte ih u proključaloj vodi kojoj ste dodali sirće, biber, lovor, biljni začin i so, pa nastavite to raditi na laganoj vatri 10 minuta.
2. U vatrostalnu posudu slažite red tune, zatim listove lovora, ruzmarin i kriške limuna, pa nastavite tako dok ne potrošite svu tunu. Prelijte procijeđenom vodom u kojoj se kuhala riba tako da je prekrije, zatim zalijte uljem toliko da prekrije tunu.
3. Poklopljeno čuvajte na hladnom mestu, u frižideru i do sedam dana. Poslužite s kuhanom blitvom ili drugim povrćem.