Okrepljujuća krompir čorba: Izvor energije, vitamina i minerala

po Vasa Kuharica

Krompir svi volimo jer se može spremati na različite načine i kombinirati sa mnogim namirnicama.

Sastojci:

3 krompira

500 g karfiola

mrkva

komadić celera

1 crveni luk,

2 čehna bijelog luka

200 ml mlieka

ulje

so

biber

Priprema:

1. Sitno isjeckajte luk i propržite na ulju zajedno sa bijelim koji ste prethodno samljeli.

2. Dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer, pa još malo dinstajte.

3. Karfiol očistite na cvjetiće pa dodajte u šerpu sa lukom i prelijte mlijekom i vodom.

4. Ubacite krompir sjeckan na kockice i kuhajte dok ne smekša povrće.

5. Sameljite štapnim mikserom, posolite, pobiberite i poslužite sa komadićima hljeba.

 

Preporučujemo