Originalni recept za gulaš

po Vaša Kuharica

Sastojci:

1,5 kg luka,

200 ml ulja,

20 g soli,

2,5 kg junetine,

30 g začina za jelo,

10 g bibera,

50 g mljevene crvene slatke paprike,

30 g mljevene crvene ljute paprike,

5 g bijelog luka.

Priprema:

  1. Na kockice isjeckati crni luk i staviti u lonac, dodati ulje i so da bi se luk bolje sjedinio.
  2. Dinstati ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu.
  3. Isjeckati junetinu na kockice (2,5×2,5cm) pa je dodati u izdinstani luk, zatim sipati vode toliko da prekrije meso.
  4. U sve dodati začin za jelo, biber, mljevenu crvenu slatku papriku, mljevenu crvenu ljutu papriku, bijeli luk i ostaviti da se kuha 2-3 sata na umjerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).
  5. Gotovi gulaš servirati uz kuhanu riži ili krompir i salatu.

Preporučujemo