Orijentalna kuhinja: Kus-kus s piletinom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

2 pileća karabatka,

1 glavica luka,

2 mrkve,

1 crvena paprika,

1 žuta paprika,

1 tikvica,

2-3 šparoge iz konzerve,

1 kašičica crvenog bibera,

kašičica kima,

2 šolje kus-kusa,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

  1. Otkoštite karabatke i maknite im kožu. Meso narežite na kockice. Nasjeckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockce. Ogulite mrkvu i narežite je na komade. Tivicu operite i narežite na komade. Na maslinovom ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite.
  2. U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuhajte kus-kus. Potom ga procijedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomiješajte s piletinom i povrćem, posolite, pobiberite i pospite sjeckanim origanom.

Preporučujemo