Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Orijentalna kuhinja: Kus-kus s piletinom

po Vaša Kuharica 05/09/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

2 pileća karabatka,

1 glavica luka,

2 mrkve,

1 crvena paprika,

1 žuta paprika,

1 tikvica,

2-3 šparoge iz konzerve,

1 kašičica crvenog bibera,

kašičica kima,

2 šolje kus-kusa,

maslinovo ulje,

so i biber.

Priprema:

  1. Otkoštite karabatke i maknite im kožu. Meso narežite na kockice. Nasjeckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockce. Ogulite mrkvu i narežite je na komade. Tivicu operite i narežite na komade. Na maslinovom ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite.
  2. U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuhajte kus-kus. Potom ga procijedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomiješajte s piletinom i povrćem, posolite, pobiberite i pospite sjeckanim origanom.
kus-kuspiletina

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh