Oslić u parmezanu: Jelo gotovo za pola sata

po Senan Dervisevic

Jednostavno, a pri tome i zaista ukusno jelo. Za pripremu vam je potrebno oko 30 minuta. 

 

Sastojci:

500 g oslić

60 g parmezana

2 kašike putera

2 kašika majoneza

1 kašike limunov sok

1 prstohvat bosiljkovog lista

1 prstohvata bibera

0.25 kašičica bijelog luka u prahu

Priprema:

1. Uključite rernu na 180 stepeni. Lagano nauljite pleh za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.

2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, puter, majonez i limunov sok te dodajte bosiljak, biber i bijeli luk.

3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pleh i pecite u zagrijanoj rerni oko 10 minuta sa svake strane.

4. Izvadite pleh iz rerne i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.

5. Vratite u rernu i pecite još 5-10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti viljuškom

 

Preporučujemo