Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Oslić u parmezanu: Jelo gotovo za pola sata

po Senan Dervisevic 28/11/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Jednostavno, a pri tome i zaista ukusno jelo. Za pripremu vam je potrebno oko 30 minuta. 

 

Sastojci:

500 g oslić

60 g parmezana

2 kašike putera

2 kašika majoneza

1 kašike limunov sok

1 prstohvat bosiljkovog lista

1 prstohvata bibera

0.25 kašičica bijelog luka u prahu

Priprema:

1. Uključite rernu na 180 stepeni. Lagano nauljite pleh za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.

2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, puter, majonez i limunov sok te dodajte bosiljak, biber i bijeli luk.

3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pleh i pecite u zagrijanoj rerni oko 10 minuta sa svake strane.

4. Izvadite pleh iz rerne i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.

5. Vratite u rernu i pecite još 5-10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti viljuškom

 

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh