Za ovaj ukusni hljeb pomiješajte kokosovo brašno sa 2 kašike kukuruznoga škroba. Želite li napraviti slatki hljeb, dodajte 2 kašike tečnog prirodnog sladila (med, javorov sirup, rižin slad, nektar od agave), a možete umiješati i 50 – 100 g suhoga voća.
Sastojci:
3/4 šoljice kokosovog brašna
1 kašičicu praška za pecivo
6 jaja
pola kašičice soli
pola šoljice kokosovog ulja sobne temperature (u tekućem stanju)
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stepeni.
- Duguljast kalup za hljeb srednje veličine namastite ili obložite papirom za pečenje.
- Kokosovo brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
- Jaja razbijte u zdjelu, dodajte im so i tečno kokosovo ulje pa razmutite.
- Dodajte mješavinu s kokosovim brašnom i miješajte dok ne nestanu grudice.
- Smjesu ostavite da odstoji 5 minuta pa je ulijte u kalup. Pecite 35 – 40 minuta (provjerite je li hljeb pečen do kraja: čačkalica zabodena u sredinu mora ostati suha). Ostavite da se ohladi u kalupu, a potom hljeb pažljivo izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se potpuno ohladi.