Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Otkrivamo: Zašto biste kafi trebali dodati malo maslaca

po Vasa Kuharica 23/02/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Kad god pijemo kafu, dodajemo joj šećer, mlijeko ili vrhnje kako bi pojačali i unaprijedili njen okus. No u svijetu trenutno vlada trend dodavanja maslaca ovom jutarnjem favoritu, jer isti nudi mnoštvo blagodati za tijelo.

  1. Obrok u šoljici

Ako ste tip osobe koja preskače doručak (iako je on najvažniji obrok u danu), dodajte dvije čajne kašičice maslaca u prvu jutarnju kafu. Tijelo ćete na taj način opskrbiti s dovoljno kalorija i masnoća koji će vam dati energiju za novi radni dan.

  1. Hrana za mozak

Ljudi piju kafu zbog njenog okusa i mirisa, ali prvenstveno zbog kofeina koji im daje energiju za obavljanje raznih aktivnosti. Kada kafi dodate maslac stvara se moćna kombinacija koja povećava i kognitivne sposobnosti odnosno jača naše mogućnosti da primjećujemo, istražujemo, analiziramo i rješavamo probleme.

  1. Pomoć pri mršavljenju

Organski maslac sadrži konjugiranu linolnu kiselinu (CLA) koja dokazano smanjuje tjelesnu masnoću kod osoba s viškom kilograma. U ovom proizvodu nalazi se i maslačna kiselina koja smanjuje upalne procese u tijelu, te pozitivno djeluje na srce.

Preporučujemo

Pripremite savršenu crnu kafu

06/08/2022

Slatko piće od breskve

06/08/2022

Bezalkoholna margarita

03/08/2022

Limunada od lubenice

30/07/2022

Limunada od lavande

28/07/2022

Ledena kafa s najukusnijom čokoladom

28/07/2022

Kremasta limunada

27/07/2022

Ledeni čaj od brusnice i jabuke

27/07/2022

Ideje za vruče dane: Napravite sami vodu s...

13/07/2022

Smoothie za ljetno osvježenje: Sa bananom

12/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh