Sastojci:

kilogram junetine,

800 g crvenog luka,

4 čehna bijelog luka,

200 ml paradajz sosa,

1 mrkva,

1 korjen peršuna,

500 g kestena,

100 ml crvenog vina,

1 lovorov list,

1 grančica majčine dušice,

1 kašika brašna,

5 kašika ulja.

Priprema:

1. Skuhajte i ogulite kestene pa ih ostavite sa strane. Meso narežite na kockice pa ga prepržite na ulju dok ne dobije koricu. Posolite, pobiberite i promiješajte. Sitno narežite luk i dodajte ga mesu te miješajte dok potpuno ne omekša.
2. Posolite i pobiberite pa dodajte zgnječeni bijeli luk.
3. Podlijte s malo vina, promiješajte i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj temperaturi. Kuhajte deset minuta pa dodajte još malo vode i opet kuhajte nekoliko minuta.
4. Dodajte usitnjeni korijen peršuna i mrkvu narezanu na trakice. Promiješajte i dolijte još vode ako je potrebno. Nakon pola sata umiješajte umak od paradajz sosa i promiješajte.
5. Ulijte toliko vode da prekrije meso te ostavite da se kuha sat i po dok potpuno ne omekša.
6. Dok se meso kuha, dodajte lovor i majčinu dušicu. Nakon sat dodajte kuhani kesten i sve kuhajte do kraja. Pospite mljevenom paprikom pa dodajte brašno i promiješajte. Zalijte s još malo vode i ostatkom vina.