Ovo morate probati: Riblji uštipci za prste polizati

po Vasa Kuharica

Ovi slasni zalogaji bit će odličan izbor za svaki dan – jednostavni su, brzo se pripremaju i nestaju u rekordnom roku. Pomiješajte sve sastojke, pripremite gusto tijesto, pa u njega umočite oslić. Sve zajedno pržite u vrućem ulju te za to vrijeme pripremite umak.

Sastojci:

500 g oslića

2 dl mlijeka

2 jaja

so

mediteranske trave

ulje

bijeli luk u prahu

Priprema:

  1. Narežite riblje filete na sitnije komade i začinite ih mješavinom začina.
  2. Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, so i malo bijelog luka u prahu te umiješajte ujednačeno tijesto gušće od tijesta za palačinke.
  3. Umačite u tijesto komade ribe, pržite s jedne i druge strane da porumene te ih vadite šupljikavom kašikom na papirnati ubrus.
  4. Uz riblje uštipke sjajno će se složiti umak na bazi grčkog jogurta i začinskih trava, malo bijelog luka i maslinovog ulja.

Preporučujemo