U svom kulinarskom arsenalu Gordon Ramsay ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mlijeka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.
Uspješnost tih kombinacija ipak ovisi o dobrom tijestu za palačinke. Slavni britanski chef priznaje da se savršena glatka smjesa postiže ako sve sastojke miješate pjenjačom, a mlijeko postepeno pridružujte drugim sastojcima.
Sastojci za palačinke:
125 grama brašna,
2 jajeta,
300 ml mlijeka,
prstohvat morske soli,
1 kašika otopljenog maslaca.
Priprema:
- Brašno pomiješajte sa solju.
- Jaja istucite pjenjačom.
- U sredini brašna napravite rupu te je ispunite smjesom jaja i dodajte otopljeni maslac.
- Polako ulijevajte mlijeko u smjesu jednom rukom, a drugom rukom miješajte smjesu pjenjačom.
- Pustite da tijesto malo odstoji.
- Zagrijte tavu. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.