Palačinke Gordona Ramsaya koje uspijevaju svaki put

po Vaša Kuharica

U svom kulinarskom arsenalu Gordon Ramsay ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mlijeka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.

Uspješnost tih kombinacija ipak ovisi o dobrom tijestu za palačinke. Slavni britanski chef priznaje da se savršena glatka smjesa postiže ako sve sastojke miješate pjenjačom, a mlijeko postepeno pridružujte drugim sastojcima.

Sastojci za palačinke:

125 grama brašna,

2 jajeta,

300 ml mlijeka,

prstohvat morske soli,

1 kašika otopljenog maslaca.

Priprema: 

  1. Brašno pomiješajte sa solju.
  2. Jaja istucite pjenjačom.
  3. U sredini brašna napravite rupu te je ispunite smjesom jaja i dodajte otopljeni maslac.
  4. Polako ulijevajte mlijeko u smjesu jednom rukom, a drugom rukom miješajte smjesu pjenjačom.
  5. Pustite da tijesto malo odstoji.
  6. Zagrijte tavu. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.

 

Preporučujemo