Sastojci za palačinke:
250 g brašna,
2 dl mlijeka,
3,5 dl vode,
2 jaja,
malo soli,
1 kašika ulja.
Za punjenje:
500 g špinata,
500 g svježeg sira,
1 čašica kisele pavlake,
po želji so, biber.
Za preljev:
2 jaja,
2 čaše jogurta,
malo goude,
malo soli.
Priprema:
- U brašno dodajte jaja, vodu, mlijeko, malo soli i umutite glatko tečno tijesto za palačinke. Ispecite palačinke i ostavite ih da se hlade.
- U vodu stavite listove špinata, kratko prokuhajte pa isperite pod mlazom hladne vode i sitno nasjeckajte. U posudu stavite svježi sir, dodajte sjeckan špinat, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve izmiješajte. Premažite palačinke filom, urolajte ih i redajte u vatrostalnu posudu.
- Umutite jaja sa jogurtom i posolite. Prelijte smjesu preko palačinki, preko naribajte malo sira I zapecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.