Sastojci za palačinke:

 

250 g brašna,

2 dl mlijeka,

3,5 dl vode,

2 jaja,

malo soli,

1 kašika ulja.

 

Za punjenje:

 

500 g špinata,

500 g svježeg sira,

1 čašica kisele pavlake,

po želji so, biber.

 

Za preljev:

 

2 jaja,

2 čaše jogurta,

malo goude,

malo soli.

 

Priprema:

 

  1. U brašno dodajte jaja, vodu, mlijeko, malo soli i umutite glatko tečno tijesto za palačinke. Ispecite palačinke i ostavite ih da se hlade.

 

  1. U vodu stavite listove špinata, kratko prokuhajte pa isperite pod mlazom hladne vode i sitno nasjeckajte. U posudu stavite svježi sir, dodajte sjeckan špinat, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve izmiješajte. Premažite palačinke filom, urolajte ih i redajte u vatrostalnu posudu.

 

  1. Umutite jaja sa jogurtom i posolite. Prelijte smjesu preko palačinki, preko naribajte malo sira I zapecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.