Pamuk kifle sa džemom

po Senan Dervisevic

U tri decilitra mlakog mlijeka staviti kašiku suhog kvasca i 100 grama šećera.

Ostaviti da malo stane pa dodati 2 jajeta, 2 decilitra ulja i brašnom zamijesiti tijesto.

Tijesto dobro izraditi i ostaviti da nadođe.

Kad nadođe, podijeliti na pet dijelova.

Svaki dio razvaljati u krug i isjeći na 8 trouglova.

Na svaki trougao tijesta staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu.

Tako uraditi sa svim dijelovima tijesta.

Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.

U međuvremenu skuhati sirup – u posudu staviti šećer i vodu i kuhati 4-5 minuta od vremena kad proključa.

Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup, pa posuti kokosom.

Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk.