Sastojci:
10 crvenih paprik,
2 šolje kinoe,
kocka supe od povrća,
100 g oraha,
1 crni luk,
2 čehna bijelog luka,
1 veza blitve,
1 paradajz, so, biber, aleva paprika, ulje, sok od pola limuna.
Priprema:
1. U litar vode ubacite kocku supe od povrća i kad se rastopi dodajte kinou. Kuhajte 20 minuta u polupoklopljenoj šerpi. U dubljoj tavi na zagrijanom ulju propržite crni i bijeli luk, dodajte kinou, isjeckanu blitvu, sitno isjeckane orahe, so, biber, alevu papriku i dinstajte dok ne bude gotovo.
2. Sklonite s ringle i ubacite sok od pola limuna. Paprikama skinite vrh, poredajte ih u vatrostalnu zdjelu pa ih punite smjesom. Poklopite ih kolutom paradajza, nalijte malo vode u zdjelu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrijanoj na 200 stepeni.