Sastojci:
Tri četvrine šolje kuskusa,
2 velika zrela paradajza,
malo soli,
svježe mljeveni crni biber,
5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
2 protisnuta čehna bijelog luka,
pola šolje sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja (bilo koja kombinacija: menta, bosiljak, vlasac, peršun),
pola šolje namrvljenog feta sira,
četvrtina šolje ugrubo nasjeckanih maslina,
malo naribane limunove korice,
3 kašike svježeg limunovog soka.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 200 stepeni. U maloj posudi zakuhajte 1 šolju vode s četvrtinom kašičice soli. Kad voda zakipi maknite s vatre i dodajte kuskus. Promiješajte jednom ili dva puta i dobro poklopite. Ostavite sa strane 5 minuta da kuskus nabubri.
- U međuvremenu izdubite paradajz. Pomiješajte kuskus, začinsko bilje, bijeli luk, limunovu koricu, limunov sok i masline. Mješavinom napunite paradajz, posipajte ih feta sirom i pecite desetak minuta dok sir ne porumeni.