Za pariške njoke vam ne treba krumpir, već tek nekoliko sastojaka za kuhano tijesto. Pariške njoke lako možete i pripremiti unaprijed, što je praktično ako vam treba brzinsko jelo kada stignu gosti.
Sastojci: 250 ml mlijeka, 60 g maslaca, 125 g brašna, 1 kašika senfa, 3 velika jaja, 2 kašike ulja za prženje.
Priprema:
1. Dodajte mlijeko i maslac u lonac srednje veličine pa ga stavite na umjerenu vatru. Pustite da prokuha te smanjite vatru i dodajte brašno, neprestano miješajući kuhačom dok ne dobijete glatko elastično tijesto koje se odvaja od stranica posude.
2. Prebacite smjesu u zdjelu samostojećeg miksera pa dodajte senf i miksajte jednu minutu. Smjesa će izgledati kao da se raspada, ali tako treba biti. Dodajte jaja, jedno po jedno, i tucite dvije minute ili dok se svako jaje potpuno ne sjedini sa smjesom.
3. Pripremite slastičarsku vrećicu sa širokim nastavkom ili uzmite običnu plastičnu te joj odrežite vrh na širinu od otprilike 2 cm.
4. Zakuhajte vodu i kada provri, istiskujte smjesu za njoke kroz vrećicu. Kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu (oko minutu i pol) i zatim ih izvadite šupljikavom kašikom. Prebacite ih na pladanj ili tanjir te ga prekrijte plastičnom folijom.
5. Zagrijte maslac na tavi pa pržite njoke sve dok malo ne potamne i zapeku se. Poslužite ih s umakom od rajčice i posipajte sirom.