Sastojci: 1 pakiranje tjestenine po izboru, kašika putera, glavica crnog luka, jedna šolja milerama, pola šolje rendanog parmezana, četvrtina šolje sjeckanog svježeg peršuna, tikva.
Priprema:
1. U veću šerpu ključale vode, prethodno posoljene sipajte tjesteninu i kuhajte dok ne dostigne željenu mekoću. Potom procijedite tjesteninu ali sačuvajte jednu šolju vode u kojoj se tijesto kuhalo.
2. U istoj šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Dodajte isjeckani crni luk, posolite i pobiberite. Dinstajte mješajući dok luk ne omekša (6 minuta). Izrendanu svježu tikvu i mileram dodajte u šerpu i miješajte dok ne proključa.
3. Potom vratite tjesteninu u šerpu zajedno s odvojenom vodom u kojoj se kuhala. Na kraju dodajte parmezan i željene začine. Kada je pasta gotova pospite je sjeckanim peršunom i parmezanom.