Sastojci:
500 g tikvica,
500 g tjestenine,
60 g svježih listova korijandera,
125 ml maslinovog ulja,
2 kašike pinjola,
2 čehna bijelog luka,
so, biber,
50 g narendanog parmezana,
mini paradajz.
Priprema:
- Za sos: stavite korijander, maslinovo ulje, pinjole, bijeli luk i začine u blender i napravite glatku smjesu. Umiješajte narendani sir.
- Tikvice narežite na kolutiće, a tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8 minuta. Dodajte tikvice u tjesteninu i kuhajte 1-2 minute da tjestenina i povrće omekšaju. Dobro procijedite tjesteninu i povrće, pa vratite u posudu od kuhanja.
- Dodajte sos i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa dobro ne zagrije. Prema potrebi začinite i poslužite uz mini paradajze.