Sastojci: 

 

500 g tikvica,

500 g tjestenine,

60 g svježih listova korijandera,

125 ml maslinovog ulja,

2 kašike pinjola,

2 čehna bijelog luka,

so, biber,

50 g narendanog parmezana,

mini paradajz.

 

Priprema: 

 

  1. Za sos: stavite korijander, maslinovo ulje, pinjole, bijeli luk i začine u blender i napravite glatku smjesu. Umiješajte narendani sir.

 

  1. Tikvice narežite na kolutiće, a tjesteninu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8 minuta. Dodajte tikvice u tjesteninu i kuhajte 1-2 minute da tjestenina i povrće omekšaju. Dobro procijedite tjesteninu i povrće, pa vratite u posudu od kuhanja.

 

  1. Dodajte sos i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa dobro ne zagrije. Prema potrebi začinite i poslužite uz mini paradajze.