Bogatog okusa, pečena krema od čokolade nešto je posve drugačije od svega što ste do sada imali prilike isprobati. Lagana, prozračna i tako nježna, ova slastica pružit će vam čitavo bogatstvo okusa. Poslužite je uz šlag ili svježe sezonsko voće. Takva će biti najslasnija!

Sastojci:

300 ml slatkog vrhnja

100 ml mlijeka

150 g tamne čokolade

4 žumanca

50 g šećera

prstohvat soli

vruća voda

vrhnje za šlag

 

Priprema:

  1. Mlijeko i slatko vrhnje ubacite u posudu pa kuhajte dok se ne pojave prvi mjehurići. Maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte žumanca, šećer i prstohvat soli. Dok miksate, polako dodajte mješavinu mlijeka, slatkog vrhnja i čokolade. Podijelite dobivenu kremu u dvije manje vatrostalne posudice.
  3. Posudice stavite u veću posudu za pečenje u koju ste dodali vruću vodu.
  4. Lagano prekrijte folijom pa pecite oko 30 minuta na 160 stepeni.
  5. Kada je gotova, ova slastica trebala bi se lagano pomicati u posudici, poput želea. Ohladite je pa je poslužite uz šlag.