Pečena krilca sa limunom i biberom

po Vasa kuharica

Sastojci: 1kg pilećih krilaca,1 kašičica soli, supena kašika maslinovog ulja, 2 supene kašike putera, 6 kašika limunovog soka, 2 kašičice bibera.
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 130 stepeni. Krilca oprati, a potom staviti u poveću činiju i ,,prosušiti’’ kuhinjskim ubrusom. Zatim po njima prospite so i malo maslinovog ulja i mešaljte dok piletina ne upije ove sastojke.
2. Poredajte krilca u tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim ih obrnite i pecite još 10-15 minuta. Treba da bude hrskavo i pečeno sa svih strana.
3. Kada se krilca ispeku, istopite puter u vrućem tiganju i dodajte limunov sok, biber i so u smjesu. Mješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte krilca iz rerne u tiganj i propržite ih u ovim sastojcima.

 

Preporučujemo