Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pečena krilca sa limunom i biberom

po Vasa kuharica 04/04/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1kg pilećih krilaca,1 kašičica soli, supena kašika maslinovog ulja, 2 supene kašike putera, 6 kašika limunovog soka, 2 kašičice bibera.

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 130 stepeni. Krilca oprati, a potom staviti u poveću činiju i ,,prosušiti’’ kuhinjskim ubrusom. Zatim po njima prospite so i malo maslinovog ulja i mešaljte dok piletina ne upije ove sastojke.
2. Poredajte krilca u tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, zatim ih obrnite i pecite još 10-15 minuta. Treba da bude hrskavo i pečeno sa svih strana.
3. Kada se krilca ispeku, istopite puter u vrućem tiganju i dodajte limunov sok, biber i so u smjesu. Mješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte krilca iz rerne u tiganj i propržite ih u ovim sastojcima.

 

 

Maslinovo uljepiletinaPuter

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh