Sastojci: 1 cijelo pile, 4 kašičice grčkog jogurta, 2 kašičice sitno nasjeckanog đumbira, 1,5 kašika crvene paprike, malo chillija u prahu, sok od pola limuna, 2 glavice luka – narezana na kriške,
2 čehna bijelog luka, 1 kašičica đumbira, 30 g badema – sitno sjeckanog, 2 kašičice kumina, 1 kašičica korijandera, 1 kašičica kurkume, ulje.
Salata: 600 g rotkvica, 1 veliki oguljeni krastavac, 1 mali crveni luk – četvrtasto narezan, 3 jabuke – narezane na komadiće, sok od 2 limuna.
Priprema:
1. Sastojke za marinadu promiješajte i njome namažite cijelo pile. Zagrijte rernu za 200 stepeni, u vatrostalnu posudu stavite pile, dodajte malo vode i ulja, pokrijte folijom i stavite peći.
2. Dok se piletina peče, napravite salatu – narežite rotkvice i krastavce, jabuke i luk. Sve zajedno stavite u istu posudu te na to stavite sok od limuna. Ostavite da malo odstoji, a zatim dodajte so i svježe mljeveni biber.
3. U veliku tavu stavite ulje te na to dodajte kumin i kurkumu. Čim počne cvrčati, dodajte krompir. Začinite solju, dodajte bijeli luk, đumbir, luk i bademe. Promiješajte dobro. Stavite u posudu za pečenje i u rernu na 50 minuta.
4. Poslužite zajedno pile, pečeni krompir i salatu od rotkvica.