Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pečena repa s kriškama naranče

po Vasa kuharica 13/12/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 4 repe srednje veličine, podrezane i izribane, 2 srednje velike narandže, 1 kašika octa od šerija, 2 kašike soka od limuna, pola kašičice soli, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. Prethodno zagrijte rernu na 200 stepeni. Zamotajte svaku neoguljenu repu pojedinačno u foliju. Stavite na papir za pečenje i pecite 40 minuta, ili dok repe ne budu dovoljno mekane da ih je moguće probosti nožem.

2. Ohladite ih tako da njima možete rukovati. Ostružite pola kašike kore od jedne narandže i ostavite koru sa strane. Odrežite krajeve obje narandže, postavite ih uspravno i uklonite im koru i srčike uz pomoć noža.

3. Držite voće iznad zdjele (kako biste uhvatili sok) i rezanjem odvojite dijelove od membrana. Prerežite svaki dio na pola i stavite u zasebnu zdjelu.

 

Maslinovo uljenarandžaRepa

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Paprike sa sirom

28/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh