Sastojci: 1 kg filetiranog lososa, 4 kašike umaka od soje, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike đumbira u prahu, 4 čehna bijelog luka, 2 kašike meda, kašika usitnjenog čilija, 300 g brokule, 1 luk, 1 limeta, 1 žuta paprika, 3 crvene paprike.
Priprema:
1. Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog bijelog lula, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće.
2. Zagrijte rernu na 190 stepeni. U pleh ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite kriške limete. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati.