Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pečeni losos s povrćem

po Vasa kuharica 20/09/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg filetiranog lososa, 4 kašike umaka od soje, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike đumbira u prahu, 4 čehna bijelog luka, 2 kašike meda, kašika usitnjenog čilija, 300 g brokule, 1 luk, 1 limeta, 1 žuta paprika, 3 crvene paprike.

Priprema:

1. Marinirajte losos u mješavini umaka od soje, usitnjenog bijelog lula, đumbira, čilija i meda. Izrežite papriku i luk na kriške, a brokulu razdvojite na komadiće.

2. Zagrijte rernu na 190 stepeni. U pleh ubacite komadiće povrća, zalijte marinadom i promiješajte. Poslažite po povrću filete lososa s kožom prema dolje pa rasporedite kriške limete. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta, odnosno dok losos ne poprimi smeđu boju i počne se s lakoćom razdvajati.

 

lososMaslinovo uljesoja

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh