Sastojci:

1 staro pecivo,

1 glavica luka,

4 kašike maslaca,

800 g mljevenog mesa,

1 jaje,

2 kašike crnih maslina,

1 kašika senfa,

so, biber,

600 ml temeljca,

muškatni oraščić,

250 g kukuruzne krupice,

50 g naribanoga parmezana.

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 160 stepeni. Namočite pecivo u mlakoj vodi. Ogulite luk, sitno ga narežite i dinstajte na 2 kašike maslaca dok ne postane staklast.
  2. Iscijedite dobro peciva i zamijesite s mljevenim mesom, lukom, jajetom, maslinama, senfom, soli i biberom. Pecite u rerni na namašćenom plehu 45 minuta.
  3. Ulijte temeljac u lonac i kad provri, polagano umiješajte kukuruznu krupicu i parmezan. Kuhajte uz miješanje dok ne nastane debela masa.
  4. Dodajte 2 kašike maslaca, posolite, pobiberite, začinite muškatnim oraščićem. Izvadite pečenje iz pleha, premažite pripremljenom smjesom i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.