Sastojci:
250 g tikvica,
200 g crvene paprike,
250 g patlidžana,
1 kašika mješavine suhih mediteranskih začina,
1 kašika maslinovog ulja,
200 g mozzaarelle.
Za preliv:
2 kašike isjeckanog bosiljka,
3 kašike maslinovog ulja,
1 prstohvat mljevene slačice,
1/2 kašičice bijelog luka u granulama,
1 kašika sirćeta, malo bibera.
Priprema:
1. Tikvice, paprike i patlidžan isjeći na tanke kriške, posuti suhim začinom i poprskati uljem.
2. Na tavi prepeći pripremljeno povrće.
3. Bosiljak pomiješati sa maslinovim uljem, slačicom, isjeckanim bijelim lukom, sirćetom i biberom.
4. Toplo povrće složiti na tanjir, pa po njemu rasporediti isječenu mocarelu i preliti pripremljenim prelivom. 5.Poslužiti ukrašeno listićima bosiljka.