Sastojci:
400 g tjestenine penne ili penne rigate,
2 kašike maslaca,
2 čehna bijelog luka sitno nasjeckana,
250 ml mlijeka,
170 g sirnog namaza,
80 g ribanog parmezana ili grana padana,
250 g svježeg špinata,
biber i so po želji.
Priprema:
1. U dubokoj tavi rastopite maslac i sotirajte kratko bijeli luk samo da omekša i pusti aromu, a ne posmeđi.
2. U tavu dodajte mlijeko i razmrvljeni sirni namaz te pjenjačom sjedinite sir s mlijekom pa dodajte naribani parmezan i miješajte dok umak ne krene nježno krčkati. Dodajte zatim svježe mljeveni biber i so po želji te svježi špinat. Kuhajte dok špinat ne povene.
3. Skuhajte paralelno tjesteninu u vrućoj posoljenoj vodi. Kad bude al dente, izvadite ju direktno u umak. Dobro promiješajte i poslužite vruću s malo ribanog parmezana na vrhu.