Penne u bijelom umaku sa špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g tjestenine penne ili penne rigate,

2 kašike maslaca,

2 čehna bijelog luka sitno nasjeckana,

250 ml mlijeka,

170 g sirnog namaza,

80 g ribanog parmezana ili grana padana,

250 g svježeg špinata,

biber i so po želji.

Priprema:

1. U dubokoj tavi rastopite maslac i sotirajte kratko bijeli luk samo da omekša i pusti aromu, a ne posmeđi.
2. U tavu dodajte mlijeko i razmrvljeni sirni namaz te pjenjačom sjedinite sir s mlijekom pa dodajte naribani parmezan i miješajte dok umak ne krene nježno krčkati. Dodajte zatim svježe mljeveni biber i so po želji te svježi špinat. Kuhajte dok špinat ne povene.
3. Skuhajte paralelno tjesteninu u vrućoj posoljenoj vodi. Kad bude al dente, izvadite ju direktno u umak. Dobro promiješajte i poslužite vruću s malo ribanog parmezana na vrhu.

Preporučujemo