Sastojci:

2 Perfetta paštete

4 srednje kukuruzne tortilje

120 g krem sira

2 tikvice

20 ml maslinovog ulja

30 g indijskih oraščića

4 češnja bijelog luka

10 kom cherry paradajza

So

Biber

Svježi peršun

Priprema:

Tikvice uzdužno narezati na tanke ploške, pa ih kratko prepržiti na maslinovom ulju sa obje strane. Blago ih posoliti i pobiberiti dok se prže.

U posebnoj zdjeli fino izmiješati paštetu i krem sir.

Svaku tortilju premazati režnjem bijelog luka, pa ih kratko ugrijati u tavi. Po ugrijanoj tortilji najprije namazati paštetu i sir, pa po tome poslagati ploške tikvica. Sve posuti sitno nasjeckanim svježim peršunom i krupno nasjeckanim indijskim oraščićima, pa tortilju umotati kao palačinku.

Umotanu tortilju narezati na zalogaje, pa na svaki zalogaj staviti polovinu cherry paradajza i učvrstiti ga čačkalicom.