Sastojci:
2 Perfetta paštete
4 srednje kukuruzne tortilje
120 g krem sira
2 tikvice
20 ml maslinovog ulja
30 g indijskih oraščića
4 češnja bijelog luka
10 kom cherry paradajza
So
Biber
Svježi peršun
Priprema:
Tikvice uzdužno narezati na tanke ploške, pa ih kratko prepržiti na maslinovom ulju sa obje strane. Blago ih posoliti i pobiberiti dok se prže.
U posebnoj zdjeli fino izmiješati paštetu i krem sir.
Svaku tortilju premazati režnjem bijelog luka, pa ih kratko ugrijati u tavi. Po ugrijanoj tortilji najprije namazati paštetu i sir, pa po tome poslagati ploške tikvica. Sve posuti sitno nasjeckanim svježim peršunom i krupno nasjeckanim indijskim oraščićima, pa tortilju umotati kao palačinku.
Umotanu tortilju narezati na zalogaje, pa na svaki zalogaj staviti polovinu cherry paradajza i učvrstiti ga čačkalicom.