Pikantna Elif pizza dobar izbor

po Vasa kuharica

Sastojci:

Za 4 pizze potrebno je:

Tijesto:

330 g brašna

125 ml vode

35 ml ulja

60 ml vrhnja za kuhanje

1 jaje

5 g germe

Šećer

So

Nadjev:

200 g „Ovako“ Elif goveđe pikantne trajne kobasice

400 g paradajz sosa

4 češnjka bijelog luka

Bosiljak

Origano

Biber

So

400 g sira gaude

1 svježa chili papričica

Priprema:

  1. Najprije ulupajte jaje pa dodajte vodu, germu, šećer i so. Nakon toga, dodajte ulje, vrhnje za kuhanje i na kraju brašno, pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zatvorite u kesu i ostaviti da nadolazi oko 2 sata. Nadošlo tijesto podijelite na četiri jednake kuglice, pa ih na pobrašnjenoj površini razvaljajte u što tanji krug.

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte paradajz sos sa sitno nasjeckanim bijelim lukom i začinima, pa svaku pizzu najprije prelijte sosom.

3. Sir narendajte, pa ga rasporedite po paradajzu. Kobasicu narežite na tanje ploškice, pa ih poslažite po siru. Sve pospite sitno nasjeckanom chili papričicom i stavite u zagrijanu rernu na 220°C i pecite oko 10 min.

Preporučujemo