Sastojci: 1 pileća prsa, 2 paradajza ili konzerva pelata, 1 šoljica kuhane zelene leće, 2 čehna bijelog luka, list peršuna, 1 manja paprika, 1 kašičica kurkume, pola kašičice karija, malo mljevene crvene paprike, 2 kašike kari paste, so, biber, ulje.
Priprema:
1. Piletinu narežite na kockice pa je popržite na ulju, a potom izvadite na tanjir i stavite sa strane. Na istoj masnoći izdinstajte izrezan luk i dodajte mu narezan paradajz ili pelate, nasjeckan bijeli luk, peršun i sve začine osim kari paste.
2. Neka se krčka dok ne ispari sva tečnost od paradajza. Na kraju u tavu vratite piletinu, dodajte kuhanu leću i pastu te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Posolite i pobiberite.
3. Krompir skuhajte i poslužite ga posutog peršunom.