Sastojci:
1 pileća prsa,
2 paradajza,
1 šolja kuhane zelene leće,
2 čehna bijelog luka,
peršunov list,
1 manja paprika,
1 kašičica kurkume,
pola kašičice karija,
1 kašičica sjemenki korijandera izrađenih u mužaru,
malo mljevene crvene paprike,
2 kašike kari paste,
so, biber, kokosovo ulje.
Priprema:
- Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja pa je popecite na kokosovom ulju, a potom izvadite na tanjir i stavite sa strane. Na istoj masnoći zažutite na kriške narezan luk kojem, kad postane proziran, dodajte narezan paradajz, nasjeckan bijeli luk, peršunov list te sve začine osim kari paste. Neka se krčka dok ne ispari sva tekućina.
- Na kraju u tavu vratite piletinu, dodajte kuhanu leću i pastu te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Posolite i pobiberite.
- Krompir skuhajte i poslužite ga posutog svježim korijandrom i peršunovim listom.