Pikantna pljeskavica

po Vaša Kuharica

Sastojci:

pola kg mljevenog mesa,

1 svježa ljuta papričica,

2 jajeta,

pola kesice praška za pecivo,

2 kašike kečapa,

2 kašičice senfa,

6 kašika prezli,

2 kašičice aleve paprike,

1 glavica crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

suhi biljni začin,

biber.

Priprema:

  1. Svježu papričicu, crni i bijeli luk isjeći na što sitnije kockice.
  2. U dublju posudu staviti mljeveno meso, pa dodati jaja, kečap, senf, pecivo, prezle, alevu papriku, začin i biber (količina po želji), kao i isjeckanu papriku, crni i bijeli luk. Sve dobro zamijesiti rukom. Mijesiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Ostaviti u frižider, oko sat.
  3. Izvaditi iz frižidera i formirati pljeskavice. Pržiti ih na ulju ili u gril tavi. Poslužiti sa salatom, po izboru.

Preporučujemo