Sastojci:
400 g lignji,
1 tikvica,
2 mrkve,
1 paprika,
1 čili papričica,
100 g zelenih mahuna,
mladi luk,
soja sos,
2 paradajza,
3 čehna bijelog luka,
đumbir u prahu,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, bijeli luk na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice i usitnite je. Paradajz kratko blanširajte, odstranite mu kožu i nasjeckajte na kockice. U istoj vodi kratko blanširajte narezane mahune.
2. Na dvije kašike maslinovog ulja propržite papriku, mahune i mrkvu, dodajte lignje izrezane na kolutiće, listiće bijelog luka i čili papričicu. Začinite soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno nasjeckani paradajz i dinstajte na najjačoj vatri 5 minuta. Potom dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo