Sastojci:

400 g lignji,

1 tikvica,

2 mrkve,

1 paprika,

1 čili papričica,

100 g zelenih mahuna,

mladi luk,

soja sos,

2 paradajza,

3 čehna bijelog luka,

đumbir u prahu,

maslinovo ulje.

Priprema:

1. Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, bijeli luk na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice i usitnite je. Paradajz kratko blanširajte, odstranite mu kožu i nasjeckajte na kockice. U istoj vodi kratko blanširajte narezane mahune.

2. Na dvije kašike maslinovog ulja propržite papriku, mahune i mrkvu, dodajte lignje izrezane na kolutiće, listiće bijelog luka i čili papričicu. Začinite soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno nasjeckani paradajz i dinstajte na najjačoj vatri 5 minuta. Potom dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo