Sastojci:
500 g junetine,
2 glavice crnog luka,
mrkva,
korijen peršun,
so,
biber,
ljuta i slatka začinska paprika,
4 krompira,
kašika pšeničnog brašna,
kašika paradajz pirea.
22
1. Na vrućem ulju prodinstajte sitno isjeckan luk, dodajte isjeckanu mrkvu, korijen peršuna i meso isječeno na kocke.
2. Na srednjoj temperaturi, uz povremeno miješanje i dolijevanje vode prema potrebi, dinstajte meso oko 45 minuta. Dodajte krompir isječen na kocke, posolite i pobiberite prema ukusu. Dolijte tople vode i još 15 minuta dinstajte.
3. Razmutite kašiku brašna sa malo ljute paprike u hladnoj vodi i zapršku dodajte u jelo, dobro promiješajte i ostavite da se na srednjoj temperaturi krčka još kratko. Dodajte paradajz pire, slatku papriku i dobro promiješajte.