Sastojci:
700 g pileće džigerice,
2 kašike ulja,
300 g riže,
4 kašike ulja,
1 glavica crnog luka,
1 paprika,
so,
biber,
peršunov list.
Priprema:
1. Džigericu očistite od žilica i operite.
2. U tavu stavite ulje pa kad se zagrije stavite džigericu i pospite biberom te pustite da se dinsta uz pomalo dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.
3. U međuvremenu luk i papriku izblendirajte i stavite da se prodinstaju sa malo ulja i vode oko deset minuta.
4. Dodajte rižu i nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promiješajte dok se lagano kuvha.
5. Riža bi se trebala kuhati dok voda ispari, ali ako nije, dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova.
6. Rižu stavite na sredinu tanjira, džigericu okolo te sve pospite peršunom.