Pileća džigerica s rižom

po Vasa kuharica

Sastojci:

700 g pileće džigerice,

2 kašike ulja,

300 g riže,

4 kašike ulja,

1 glavica crnog luka,

1 paprika,

so,

biber,

peršunov list.

Priprema:

1. Džigericu očistite od žilica i operite.
2. U tavu stavite ulje pa kad se zagrije stavite džigericu i pospite biberom te pustite da se dinsta uz pomalo dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.
3. U međuvremenu luk i papriku izblendirajte i stavite da se prodinstaju sa malo ulja i vode oko deset minuta.
4. Dodajte rižu i nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promiješajte dok se lagano kuvha.
5. Riža bi se trebala kuhati dok voda ispari, ali ako nije, dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova.
6. Rižu stavite na sredinu tanjira, džigericu okolo te sve pospite peršunom.

Preporučujemo