Pileća krilca u umaku od mandarina za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g pilećih krilca,

4 mandarine,

so,

biber,

kašičica crvene dimljene paprike,

prstohvat čilija u ljuskicama,

2 kašike umaka od soje.

Za pečenje:

2 mandarine,

150 ml pilećeg temeljca.

Priprema:

1. Pileća krilca dobro operite i osušite papirnatim ubrusom. Stavite u dublju posudu te ih začinite solju, biberom, mljevenom paprikom i ljuskicama od čilija.
2. Dobro utrljate sve začine, dodajte umak od soje i sok od mandarina. Poželjno je da krilca u toj marinadi odstoje 3-4 sata.
3. Posudu za pečenje prekrijte papirom. Na njega posložite marinirana krilca, zalijte ih sokom od mandarina i pilećim temeljcem, a pri tome pazite da se ne razlijeva po cijeloj posudi, nego da ostane sve unutar papira za pečenje. Pecite 30 minuta na 180 stepeni.
4. Ako želite jače zapečena krilca, zadnjih 5 minuta podignite temperaturu na 200 stepeni.

Preporučujemo