Sastojci za tijesto:
kašičica soli,
500 g brašna,
kašičica kvasca,
300 ml mlake vode i mlijeka,
2 kašike maslinovog ulja,
kašičica meda.
Za punjenje:
pavlaka za kuhanje,
500 g šampinjona,
2 komada pilećih fileta,
250 g sira po izboru,
pola kisele pavlake,
300 g edamera,
malo origana.
Za premazivanje:
1 jaje,
malo mlijeka.
Priprema:
1. U vodu i mlijeko dodajete kašičicu meda i dobro promiješate. U to dodajete kvasac, promiješajte i ostavite malo da odmori.
2. Brašno je potrebno posoliti i dodati mu nadošli kvasac s dodatkom od dvije kašike maslinovog ulja. Sve to dobro promiješati i ostaviti da odstoji na toplom mjestu. Od dobivenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.
3. Sitno isjeckajte filete i pržiti na ulju, a nakon nekoliko minuta dodajte pavlaku. Šampinjone pomiješati sa sirom. Sve to sjedinite i napravite fil.
4. Ivice tijesta premažite jajima pa filujte smjesom od piletine. Nakon toga poklopiti drugim krugom tijesta i dobro pritisnite.
Na kraju premazati smjesom od mlijeka i jaja.
5. Rernu zagrijati na 200 stepeni i peći dok fino ne porumeni.