Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pileća prsa na italijanski način

po Vasa kuharica 05/06/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 250 g pilećih prsa, 30 g rukole, 30 g maskarpone sira, 30 g crvene paprike, kukuruz, mrkva, krompir, pavlaka za kuhanje.

Priprema:

1. Pileća prsa napuniti rukolom i maskarpone sirom (dobra zamjena je blagi, mladi sir) i crvenom paprikom. Pržiti na roštilju.

2. Neutralnu pavlaku staviti da prokuha.

3. Kuhati kratko da postane kremasto i sosom preliti isječena pržena pileća prsa. Jelo garnirati grilovanom mrkvom, kuhanim kukuruzom i pečenim krompirom.

 

piletinarukolasir

Preporučujemo

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh