Sastojci:
4 komada pilećih prsa s kožicom,
200 g šampinjona,
1 čehno bijelog luka,
1 sitno nasjeckan luk,
3 kašike senfa,
1 kašika estragona,
vrhnje za kuhanje (po želji).
Priprema:
- Pileća prsa nasolite i pobiberite pa ih ispecite na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom, a potom izvadite na tanjir. U tavi gdje se peklo meso propržite luk dok ne omekša pa dodajte gljive i bijeli luk i pecite dok gljive ne dobiju lijepu boju.
- Dodajte senf i estragon (mogu i kadulja ili timijan), zalijte sve s malo vode i ostavite na najmanjoj vatri još nekoliko minuta, dok ne počne krčkati.
- U sos stavite pečeno meso i sve zajedno kuhajte na najmanjoj vatri još 20 – 25 minuta, povremeno miješajući. Pred sam kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji.