Pileća prsa sa zimskim povrćem za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g pilećeg filea,

2 paprike,

100 g ovčjeg dimljenog sira,

mladi luk,

100 g šampinjona,

kašičica peršuna,

kašičica bosiljka,

so,

biber,

tikvica,

1/2 brokule,

žuta i crvena paprika,

3-4 kašike maslinovog ulja,

šolja riže.

Priprema:

1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite. Na malo zagrijanog suncokretovog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku.

2. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.

3. Skuhajte rižu za prilog te na pari skuhajte kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom.

4. Na ulju propržite opecite rolade oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.

 

Preporučujemo