Sastojci:
250 g pilećeg filea,
2 paprike,
100 g ovčjeg dimljenog sira,
mladi luk,
100 g šampinjona,
kašičica peršuna,
kašičica bosiljka,
so,
šareni biber,
tikvica,
1/2 brokule,
žuta i crvena paprika,
3-4 kašike maslinovog ulja,
šoljica riže.
Priprema:
1. Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite.
2. Na malo zagrijanog suncokretova ulja pirjajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku. Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so.
3. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte pa učvrstite pomoću čačkalica.
4. Skuhajte rižu za prilog te na pari kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom. Na ulju popecite rolade pa popecite oko 15 minuta.
5. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.