Pileća šnicla s ananasom

po Vasa kuharica

Sastojci:

četiri pileće šnicle,

četiri kruga ananasa (konzervirani),

300ml paradajz pirea,

200 ml slatke pavlake,

200 g rendanog sira (Gouda),

četiri kašike maslaca sa začinskim biljem,

četiri kružića od paradajza,

jedna kašika začina za pizzu,

jedna kašikica koriandera,

malo soli sa začinskim povrćem,

malo bibera,

malo aleve paprike,

chili pahuljice

Priprema:

1. Šniclu oprati i posušiti. U tepsiju uliti paradajz pire, slatku pavlaku i sve nevedene začine, pa lagano izmiješati. Dodati šniclu na pripremljen sos, pa je jedanput prevrnuti u sosu.
2. Preko šnicle staviti krugove ananasa. U sredinu ananasa dodati maslac sa začinskim biljem.
3. Tepsiju prekriti alu foliom ili backpapirom. Peći na 200 stepeni.
4. Preko pečene šnicle  posuti rendani sir. U sredinu ananasa dodati kružiće paradajza, kao što je na slici. Na kratko vratiti u pećnicu da se sir istopi i malkice zapeče.
5. Dodatak šnicli je pura od palente.

Preporučujemo