Pileći karabataci punjeni špinatom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

4 pileća karabataka.

Za fil:

125 g špinata,

čehno bijelog luka,

125 g mladog sira,

2 kašičice rendanog parmezana,

kašičica sitno rendane limunove kore,

prstohvat muškatnog oraščića,

sos od paradajza.

Priprema:

  1. Prvo napraviti fil. Dobro iscijediti špinat, staviti ga u posudu zajedno sa ispasiranim bijelim lukom, sirom, parmezanom, korom od limuna i muškatnim oraščićem. Miješati dok se masa ne sjedini.
  2. Prstima razdvojiti kožicu od mesa, počevši od kraja. Staviti fil pod kožu karabataka.
  3. U vatrostalnu posudu poredati pripremljenu piletinu, premazati otopljenim maslacem pa peći u rerni 35–40 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
  4. Pečeno jelo preliti paradajz sosom i poslužiti.

Preporučujemo